Γεια σας! Ελπίζω να σας βρίσκω όλους και όλες καλά! Σε αυτήν την ανάρτηση θα αναφερθώ στο εργαστήρι κεραμικής μου και πως κατάφερα μέσα σε 2 εβδομάδες να μετατρέψω μια ξεχασμένη και σκονισμένη αποθήκη στο δικό μου προσωπικό χώρο. Αυτός δεν είναι τόσο ένας οδηγός όσο ένα ημερολόγιο από την προσωπική μου δουλειά για να μετατρέψω τον χώρο σε κάτι καινούριο.


    
1η μέρα: Ετοιμάζω το πλάνο μου για την τακτοποίηση, το καθάρισμα και το ξεσκαρτάρισμα του χώρου από τα άχρηστα αντικείμενα.

2η μέρα: Μαζεύω τα πεταμένα βιβλία απ' όλα τα απίθανα μέρη, καθαρίζω την βιβλιοθήκη και τα ταξινομώ στα ράφια.

3η μέρα: Καθαρίζω το γραφείο το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσω, τοποθετώ τα εργαλεία και τον πηλό στις σωστές θέσεις.

6η μέρα: Ημέρα αγορών. Διακοσμητικά, ειδικά καθαριστικά, καινούρια εργαλεία κεραμικής αλλά και μια πρωτότυπη επιφάνεια εργασίας.

5η μέρα: Καθαρίζω τις υπόλοιπες επιφάνειες του δωματίου και τις διακοσμώ με τα αντικείμενα που αγόρασα για αυτόν τον σκοπό.

6η μέρα: Η πιο δύσκολη δουλειά για τον χώρο. Η απομάκρυνση και η εκκαθάριση των πραγμάτων από το μεγάλο τραπέζι στη μέση του δωματίου. Παλιά παιχνίδια, βιβλία, κατασκευές κάθε είδους αντικείμενα κείτονται πάνω του. 

7η μέρα: Ασχολούμαι κυρίως με την διακόσμηση και τον καθαρισμό του χώρου από την σκόνη και από μικροαντικείμενα.

8η μέρα: Αντικείμενα και παλιά παιχνίδια απ΄όλες τις γωνιές του δωματίου συγκεντρώνονται και μεταφέρονται στην αποθήκη όπου θα γίνει και ο τελικός διαχωρισμός.

9η μέρα: Η μεγάλη ραφιέρα καθαρίζεται και ταχτοποιείται ακριβώς όπως έγινε και με την βιβλιοθήκη

10-13η μέρα: Γίνονται μερικές εργασίες σε άλλα δωμάτια ώστε να απομακρυνθούν μερικά έπιπλά τους από το εργαστήρι μου. Το δωμάτιο έχει εμφανή βελτίωση

14η μέρα: Τελευταία μέρα. Τοποθετείται ένας καλόγουστος καναπές και τα έπιπλα τοποθετούνται στην τελική τους θέση! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και θαυμάζω το δωμάτιο για ώρες...


Εσείς έχετε κάνει ποτέ μια δύσκολη εργασία που χρειάστηκε πολύ κόπο, όμως το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο; Γράψτε μας στα σχόλια!